In

Подалі від фатальної межі!

Подалі від фатальної межі!

http://www.golos.com.ua/article/340118

Як не сумно й гірко це визнавати, але наша країна сьогодні перебуває в стані досі небаченої кризи. Важко не помітити, що криза в Україні нині має тотально-системний характер. Цілий комплекс проблем, що роками накопичувалися у господарському, політичному й духовному житті нашої країни, сьогодні потрібно вирішувати швидко й рішуче. Власне кажучи, розуміння того, в якому складному становищі опинилася нинішня Україна, з’явилося не сьогодні й навіть не вчора. Однак сьогодні час, що в нас залишився для наведення порядку, а по суті — для порятунку країни, обчислюється навіть не місяцями, а вже тижнями. І кожен втрачений для порятунку країни день може мати історично вирішальне значення. Сьогодні на порядок денний на весь зріст постають уже звичні й хрестоматійно відомі антикризові питання: «що робити?» і «з чого почати?».

Починати, мабуть, потрібно з другого питання. І, якщо конкретно, — з пошуку людей, а ще конкретніше — особистостей з винятковою репутацією й універсальної освіченістю, з хорошим життєвим досвідом. Не будемо лукавити — їх не так багато в Україні, але вони й досі є. Вони і зараз готові взяти на себе тягар виконання важких завдань з подолання кризи в житті країни. Один з них — людина досить відома у широких наукових колах, у середовищі підприємців та промисловців України.

Кандидат медичних наук, доктор економічних наук, академік і перший віце-президент Академії економічних наук України Анатолій Володимирович Пешко володіє неабиякими знаннями, досвідом роботи в різних сферах економіки України. Він багато разів закликав керівництво країни, політиків різних орієнтацій і політичних таборів утриматися, а ще краще — відмовитися від численних згубних рішень, які привели нашу країну до важкої, згубної і руйнівної кризи. На жаль, до порад ученого — економіста і навченого життям виробничника-практика — рідко прислухалися ті, хто волею випадку потрапляв на політичний олімп України.

І все ж Анатолій Пешко і сьогодні знає, пропонує і може вирішити першочергові проблемні питання у вітчизняній економіці і вивести Україну зі стану економічного і соціального колапсу. Академік А. В. Пешко бачить порятунок України у проведенні абсолютно нової, нетрадиційної для практики останніх десятиліть, економічної, фінансово-банківської, енергетичної та інфраструктурної стратегії і тактики. Анатолій Пешко переконаний, що навіть сьогодні Україна здатна подолати нинішню кризу без кредитів МВФ і Світового банку, які призвели до стагнації української економіки. Як багаторічний керівник великого і успішного аграрного підприємства (ТОВ «Надбужжя плюс» Вінницька обл.), Анатолій Пешко пропонує абсолютно обґрунтовані відповіді на проблемні питання в аграрній сфері без продажу землі.

Абсолютно конкретна дворічна програма, розроблена Анатолієм Пешком, дозволить збільшити показник ВВП країни на суму від 120 до 300 мільярдів доларів. У відповідних пропорціях має зростати бюджет і зарплати державних службовців, а також громадян України. Перший віце-президент Академії економічних наук України Анатолій Пешко пропонує програми з модернізації енергетики України. Як менеджер-практик, який працював на підприємствах паливно-енергетичного комплексу України в 90-х роках, А. В. Пешко знає як залучити кошти для інвестування в енергетику України. Зокрема, і передусім — як залучити інвестиції для планової реконструкції усіх 15 атомних енергоблоків України, які на сьогодні мають показник 100% зношеності основних фондів і становлять серйозну небезпеку не тільки для України, а і для жителів всієї Європи, а за великим рахунком — і всього світу.

Анатолій Пешко — син відомого на Житомирщині лікаря і багаторічного керівника обласного управління охорони здоров’я Володимира Андрійовича Пешка. Син успадкував прекрасні сімейні традиції, став справжнім професіоналом як лікар, а потім і як учений-економіст, що довів на практиці низку питань та закономірностей розвитку і модернізації економіки так званого перехідного періоду. Анатолія Пешка сьогодні по праву називають моральним авторитетом, оскільки він упродовж десятиліть постійно піклується про дітей-сиріт, а також — про людей похилого віку.

Як вчений-новатор і в той же час —як талановитий керівник-практик, А. В. Пешко більше 15 років успішно займається сільськогосподарським виробництвом, вирощує одні з найвищих в Україні врожаїв пшениці, ячменю, соняшнику, соєвих та інших зернових культур. Підприємство Анатолія Пешка ТОВ «Надбужжя плюс» є одним із зразкових підприємств як з питань модернізації, реконструкції будівель і споруд, так і у сфері організації виробництва та дотримання сучасних технологій вирощування зернових культур. Відповідально ставиться керівник «Надбужжя плюс» до своєчасної виплати працівникам підприємства заробітної плати і так само — з виплати орендної плати орендодавцям, з якими він співпрацює.

Нинішня ситуація в країні вимагає негайних і науково обґрунтованих заходів щодо виходу з кризи. Саме такі професіонали, як Анатолій Володимирович Пешко — чесні, високоморальні, турботливі люди, гідні і повинні обіймати сьогодні найвідповідальніші посади в державі.

Сьогодні громадськість Житомирщини, і разом з тим, і всієї України, особливо ті люди, які добре знають і пам’ятають родину академіка А. В. Пешко, наполегливо радять Президенту України В. О. Зеленскому і Голові Верховної Ради України Д. О. Разумкову призначити Анатолія Пешка на посаду Прем’єр-Міністра України. Житомиряни вважають, що свого часу Житомирщина і Полісся дали світові видатного інженера-конструктора космічної техніки Сергія Павловича Корольова. Нині такі ж завдання з вирішення кризових завдань в українській економіці здатний вирішити ще один житомирянин — академік Анатолій Володимирович Пешко.

Олександр Мороз, Голова Верховної Ради України II,V скликань; Богдан Андрушків, президент Академії соціального управління України, доктор економічних наук, професор; Микола БІлопІльський,  віце-президент Академії економічних наук України, доктор економічних наук, професор; Іван Грабар, завідувач кафедри Поліського національного університету, доктор технічних наук, професор; Юрій Бродський, завідувач кафедри Поліського національного університету, кандидат технічних наук, доцент; Віталій Макарчук, директор Коростишівської спеціальної школи  Житомирської області; Галина Шпак, директор Денишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради; Вілена Ганношина, завідуюча Житомирського дошкільного  навчального закладу № 63; Петро Мосійчук, завідувач відділення, лікар вищої категорії Житомирської обласної лікарні;  Олег БІлецький, двічі депутат обласної ради, депутат Житомирської  районної ради, заступник голови Житомирської районної ради; Віктор Радчук, член Національної спілки журналістів України.