Український економіст назвав геноцидом політику Києва

https://riafan.ru/1009526-ukrainskii-ekonomist-nazval-genocidom-politiku-kieva

14:08 21 Грудня 2017

Київ, 21 грудня. Політика, яку проводить українська  влада є геноцидом народу, про це свідчать всі реформи,  вважає віце-президент академії економічних наук України Анатолій Пешко.

Про це він повідомив в ефірі українського телеканалу «Лот».

«Це дійсно геноцид нашого народу, він проявляється у всіх речах. Це стосується буквально всіх реформ, які вводять наші влади – медична реформа, реформа освіти, судова, пенсійна, міліцейська і інші», — сказав Пешко.

Економіст нагадав, що з-за Києва багато українців стикаються з труднощами при бажанні відвідати друзів і родичів в Донбасі: із-за того, що транспортне співвідношення з республіками Україна перервала, їм доводиться їхати в об’їзд через територію РФ.

Пешко зазначив, що підсумок всіх нововведень українських властей один: реформи призводять до подальшого погіршення рівня життя громадян і положення в країні в цілому.

«Простіше кажучи, йде відвертий геноцид, він проявляється буквально у всьому», − підсумував Пешко», — уклав експерт.

Нагадаємо, у вересні українські власті прийняли викликав широкий резонанс закон «Про освіту», який заборонив вести навчальний процес на всіх мовах, крім української, з п’ятого класу. У грудні Венеціанська комісія назвала цей закон свідчить про дискримінацію національних меншин і російськомовного населення України.

Київ почав військову операцію проти Донецької та Луганської народних республік навесні 2014 року після того, як ДНР і ЛНР оголосили про свою незалежність. За даними ООН, жертвами збройного конфлікту стали понад 10 тисяч осіб. Незважаючи на спроби світового співтовариства врегулювати ситуацію в Донбасі, ВСУ регулярно проводять обстріл, порушуючи мінські угоди.