ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА ТА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА ТА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

«Тільки такий народ є багатий і сильний, у якого всі

або майже всі є заможні»

Митрополит Андрій Шептицький

 

ШАНОВНА ВЛАДО!

Всеукраїнська Спілка громадських організації згуртовує понад три тисячі громадських об’єднань, фондів, фундацій та союзів.

Саме гарячі серця, щире вболівання за стан справ в країні, турбота за близьких, за Батьківщину в змозі дати можливість досягти взаємної довіри між різними верствами населення та гілками влади.

На даний час не ефективно працює оновл

ена Верховна Рада. Незважаючи на велику кількість партій, які декларують нібито особливі «істині шляхи» вирішення суспільних проблем, більша частина виборців голосували за лідерів, зданих реалізувати прості та вічні, як світ, очікування та надії: жити й виховувати дітей, маючи житло, стабільний заробіток, доступну медичну допомогу та інше, і їм не зрозуміло, чому деякі політики, як, ліві, так і праві, надають перевагу ідеологічним догмам над загальнолюдськими цінностями, намагаються узурпувати право на знання того, що потрібно нам, народові.

Звичайно, Ви, політики, маєте право на свою позицію, можете об’єднатися в опозицію. Та час експериментаторів минув, не можна і надалі зловживати добротою і терпінням українського народу. Досить!

Світ не розуміє, як в державі можуть співіснувати мільйони працюючих і доведених до злиднів людей з сотнею казково багатих олігархів. Це протиріччя – підтвердження кричущої несправедливості, що вкорінюється в наше життя. Таке ніколи і ніде не закінчувалось добром. Підтвердження тому, – рух за справедливість, який охопив сьогодні всю Європу, Азію і навіть Америку.

Ми знаємо, що соціальний захист людей, піднесення виробництва не забезпечить ні правильні гасла, ні гострі суперечки. Охочих вказати шлях у світле майбутнє завжди більше тих, хто його прокладає. Необхідно всією громадою ліквідувати дефіцит ефективної взаємодії всіх гілок влади. Ось чому сьогодні члени громадських організацій звертаються до тебе, Владо: «Об’єднаймося навколо загальнонародної ідеї: Створення правового громадянського суспільства, де вищою цінністю є не абстрактна ідея, а жива людина – творець духовності та найголовніша продуктивна сила».

Ми закликаємо Представників всіх гілок влади піднятися над амбіційними та егоїстичними інтересами в ім’я єднання нації та реалізації цієї великої мети. Людська солідарність – найдорогоцінніше надбання людства.

Шановні народні депутати! Кому як не вам відомо, що розбрат у всіх гілках влади здатний паралізувати будь-яку продуктивну роботу Уряду, зашкодити інвестиційній привабливості країни, що веде до ще більшого зубожіння українського народу.

Протистояння у парламенті може негативно позначитися на загальному стані суспільства, викликати соціальні регіональні конфлікти.

Немає людей, які не помиляються, та є люди, які бояться визнати свою помилку. Парламентські ігри в «перетягування канату» та війни компроматів є насильством над суспільною свідомістю і закріплюють поширене уявлення про те, що там, де політика, там бруд і обман.

Не перетворюйте нашу політику на поле таємних та явних змов!

Політика – це мистецтво. В першу чергу – мистецтво компромісів! Просимо, наказуємо не перетворювати вищий законодавчий орган держави на джерело дестабілізації суспільства.

Український народ надіється, що в суспільстві будуть домінувати сили, які творять добро, та сильна влада, яка буде забезпечувати захист, підтримку і розвиток цих силв інтересах кожної окремої людини і держави в цілому.

Після 30 років Незалежності необхідно констатувати, що в Україні збудована кримінально-олігархічна держава, основною метою якої є обкрадання народу на користь декількох десятків сімей.

Формування та розвиток конкурентоздатної української нації потребує ефективної держави, нової системи державної влади та місцевого самоврядування, а також впровадження нової соціально-економічної моделі, що забезпечує сталий розвиток людини як особистості на засадах сучасних стандартів якості життя людини.

Ми, віримо, що у Вас вистачить розуму і поваги до свого народу припинити негайно протистояння, почати разом з нами створювати правове громадянське суспільство.

Народ говорить! Внести зміни до Конституції, які передбачають виконання Мінських домовленостей та зупинити війну на Сході України. Ми завжди з Вами!!!

Ми говоримо: УКРАЇНІ БУТИ – ЄДИНІЙ!