Підсумки української незалежності: влада пограбувала країну на 760 мільярдів доларів

https://oko-planet.su/politik/politiklist/447935-itogi-ukrainskoy-nezavisimosti-vlast-ograbila-stranu-na-760-milliardov-dollarov.html

25-08-2018, 13:33

Україна нині перебуває у піднесеному настрої: завтра країна урочисто і чомусь навіть з військовим парадом відзначить день своєї дорогоцінної незалежності. Військовий парад і справді викликає подив: адже Україна не відстоювала і не выборювала, даруйте, незалежність військовим шляхом. Не займалась цим в Криму, так і зараз цим не займається в Донбасі, просто-напросто вбиваючи свій власний народ.

І ці військові злочини мають до так званої незалежності більш ніж відсторонене відношення. І все ж ця незалежність вийшла і справді дорогоцінною. Нехай не для кондових патріотів, яким лей будь-яку огидну субстанцію між очей, але вони все одно скажуть, що це роса незалежності. До речі, для інших і з вини кондових патріотів незалежність здобула всі необхідні ознаки коштовності. Занадто дорогоцінним опинився за рахунок неї.

Сумні підсумки самостійного українського державного плавання повідомив український академік, видатний економіст, член Академії наук України Анатолій Пешко.

Підсумки виявилися жахливими, і для того, щоб переламати ситуацію, в країні потрібно терміново міняти владу, а разом з нею і вектор розвитку економіки країни, зазначив академік

За його підрахунками, при нормальному розвитку бюджет України на сьогодні мав би становити понад 800 млрд доларів — а на ділі він складає усього 38 млрд.

«Люди, які стояли і стоять біля керма української влади, фактично пограбували країну на 760 млрд доларів. І вони ж ще тепер радіють якимось позитивним підсумками незалежності», — з обуренням каже академік.

Він навів ряд інших красномовних цифр. Так, за даними АНУ, сьогодні в країні реально проживає не більше 33 млн українців — замість 52 млн. у 1991 році. За минулі роки країна повністю втратила космічну галузь, ВПК, левову частку промисловості, а сільське господарство стрімко деградує.

«Сусідня Росія обігнала нас у рази по виробництву зерна! — повідомив академік. — Ми навіть у найбільш урожайному 2012 році зібрали 58 млн тонн, а Росія лише в минулому році — 135 млн тонн! У 1991 році поголів’я худоби на Україні становила 46 млн голів, а зараз — трохи більше мільйона! Це справжня катастрофа для країни, яка оголосила себе «аграрної наддержавою».

Він констатував — на порозі 27-ої річниці «незалежності» Україна є найвідсталішою країною Європи і при цьому стрімко регресує.

У чому, на думку академіка Пешко, нинішнє скрутне становище країни пояснюється розривом економічних і фінансових зв’язків з Росією.

«Я вважаю, що Росія і Україна — брати, але ми свідомо відмовилися від допомоги братської країни і продовжуємо рвати останні зв’язки», — вважає Пешко.

Він повідомив також, що сьогодні 80% українців живуть за межею бідності, 40% громадян регулярно недоїдають, а 20% взагалі голодують. Проте влада не звертають уваги на ці процеси, внаслідок чого потік мігрантів з країни зростає в геометричній прогресії.

Якщо в 2017 році потік виїхали на заробітки зріс на 24%, то з початку 2018 року — вже на 30%. На думку Пешко, якщо ця тенденція продовжиться, то вже через 10-15 років на Україні залишиться не більше 20 млн жителів.

«На жаль, україна сьогодні правлять аферисти й казнокради, зовсім не розбираються в економіці.

Єдина надія — на те, що в 2019 році після виборів нового президента і парламенту нам вдасться змінити владу в країні, а разом з ними — і основний вектор її розвитку», — резюмував академік.