In

Київський апеляційний суд 29 вересня розгляне апеляцію за позовом академіка Пешко про бездіяльність Офісу генпрокурора

https://zik.ua/ru/news/politics/kievskiy_apellyacionnyy_sud_29_sentyabrya_rassmotrit_apellyaciyu_po_isku_akademika_peshko_o_bezdeystvii_ofisa_genprokurora_980307

Київський апеляційний суд 29 вересня розгляне апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва про відхилення скарги академіка Анатолія Пешко з приводу бездіяльності Офісу генпрокурора. Йдеться про відмову Офісу генпрокурора реєструвати заяву Пешко про кримінальний злочин при ухваленні Верховною Радою закону про ринок землі в Україні.

Нагадаємо, 30 березня 2020 року Рада прийняла закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільгосппризначення”, яким був відкритий ринок землі в Україні.

На наступний день академік Анатолій Пешко подав у ГБР і Офіс генпрокурора заяви про злочини по ряду статей при ухваленні цього закону. Зокрема, Пешко вказує, що дії президента і 259 народних депутатів підпадають під статті “держзради”, “Зловживання владою”, “пособництво в шахрайстві”. Пешко зазначає, що цей закон завдає шкоди державній та економічній безпеці України, відкриває шлях до незаконних оборудок із землею.

В Офісі генпрокурора відмовилися вносити цю заяву в ЕРДР, мотивуючи це нібито відсутністю складу злочину.Печерський райсуд столиці, в який Пешко звернувся зі скаргою на дії Офісу генпрокурора, повернув її академіку.

Після цього Пешко оскаржив таке рішення Печерського суду в Київському апеляційному суді.