Звернення Анатолія Володимировича Пешко до Президента Сполучених Штатів Америки

Шановний пане Президент!

Я особисто, як громадський діяч України, високо ціную Ваше прагнення допомогти нашій державі, особливо в питаннях боротьби з корупцією і розкраданням країни державними чиновниками, починаючи з верхівки і до обласних і низових рівнів.
Звернутися до вас мене змусила бездіяльність з боку державної влади України, за фактом колосального розкрадання державної власності, яке було і раніше, але за нинішньої влади набуває жахливих масштабів! Незважаючи на мої численні звернення до Президента України, Верховної Ради України та уряду нашої країни, процес крадіжки не тільки не зупиняється, а й набирає все більших і більших обертів !
Під приводом приватизації намагаються вкрасти стратегічно важливі для держави підприємства, в тому числі, гірничо-збагачувальні комбінати, підприємства з видобутку урану, титану та інших рідкоземельних і особливо цінних металів. Продовжують розкрадатися родовища бурштину. Вже вкрадені родовища залізної та марганцевої руди в Україні. Дуже сумно, що Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Ігоря Валерійовича Коломойського, а розкрадання природних ресурсів України, державного бюджету нашої країни триває в даний момент українськими олігархами, які займають пости міністрів, їх заступників і на жаль, навіть вищими посадовими особами країни !
Особливо трагічно, що на сьогоднішній день у держави Україна та її народу вже вкрадено близько 10 000 000 гектар державної орної землі!!! Вартість вкрадених гектарів виходячи з приблизно еквівалентної вартості землі в розвинених європейських державах, де вона доходить до 60 000-65 000 євро за гектар (а українська земля набагато більш родюча, відповідно набагато дорожче), таким чином, ціна вкраденої землі становить приблизно 650 – 750 млрд. доларів США !
Подібної корупції не знала жодна країна світу за останні 200 років !
Шановний пане Президенте, прошу вас допомогти побороти цю жахливу корупцію! Знаючи Вас, як невтомного борця з будь-якими проявами клептоманії і розкрадання державної власності, я дуже сподіваюся на те, що ви за допомогою різних санкцій персональних і не тільки, зможете змусити українську владу повернути вкрадені 10 000 000 гектарів землі народу України!
Для цього прошу Вас :

  1. Негайно накласти арешт на відчуження всіх вкрадених земель, які здійснювалися шляхом передачі державної землі у власність об’єднаних територіальних громад. Через ці об’єднані територіальні громади (ОТГ) орні землі, були переведені в категорію особистих селянських господарств, а потім перепродані українським олігархам різних рівнів.
  2. Доручити не тільки українським правоохоронним органам ДБР і НАБУ, а й міжнародним розшуковим агентствам типу “КРОЛЛ”, встановити хто є кінцевим бенефіціаром ( власником) вкраденої землі і притягнути всіх цих осіб до кримінальної відповідальності, згідно законодавства України.
  3. Заблокувати всі іноземні рахунки всіх державних діячів України, що займаються корупцією в нашій країні і за її межами. Перевірити законність отриманих ними грошей. У разі відсутності належних підтверджуючих законність отриманих коштів документів всі вище перераховані кошти прошу повернути українському народу, в розпорядження Національного банку України.
  4. Шановний пане Президенте Америки, прошу вимагати від Президента України Зеленського В.О. ввести мораторій на продаж землі в Україні до тих пір, поки вкрадена земля повністю не буде повернута в державну власність, інакше всі вкрадені землі будуть перепродані китайським, індуським, арабським, європейським та іншим світовим олігархам.
    Шановний пане Президенте Сполучених Штатів Америки, прошу Вас звернути особливу увагу, що розкрадання країни в Україні відбувається за активного використання тези про російську агресію. Даний факт постійно мусується владою щоб відвернути увагу української та міжнародної громадськості від тотального розкрадання країни.
    Шановний пане Джозеф Робінетт Байден, заздалегідь вдячний Вам за вашу активну життєву позицію по боротьбі з міжнародною злочинністю і корупцією! Дуже прошу Вас допомогти народу України позбутися тотального гноблення людей олігархами, що збагатилися злочинним шляхом, обкрадаючи весь український народ!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Заздалегідь вдячний, з щирою повагою до вас

Громадський діяч України
академік та Перший Віце президент
Академії економічних наук України

А. В. Пешко