Дослівно. Анатолій Пешко, політик, віце-президент Академії економічних наук України.

http://www.silskivisti.kiev.ua/19488/index.php?n=35728

7 червня 2017 року № 43 (19488)

Президент Порошенкo з великим пафосом і неприкритою помпою оголошує українському народу про головне досягнення за три роки – завершення процесу асоціації України і ЄС …

Переконливо прошу його пояснити всім нам, які саме поліпшення (реальні) в житті українців відбулися за весь період «просування» нашої країни в ЄС.

В наших магазинах подешевшали хліб, молоко, масло, сир, сметана, м’ясо, фрукти? Ні! В Україні захищені права громадян на свободу слова, віросповідання та інші громадянські права? Ні! Заасфальтовані сільські дороги й центральні автомагістралі? Ні! Подешевшали квитки на поїзди, літаки та автобуси? Ні! У нас покращилася життя студентів, пенсіонерів, інвалідів та інших малозабезпечених верств населення? Ні!

Чому стало важче працювати промисловим і аграрним підприємствам? Чому катастрофічно падають їхні доходи? Чому за безцінь продають основні багатства народу України – ліс, корисні копалини (бурштин і багато іншого)? Чому намагаються продати дорожче для будь-якого народу – його рідну землю?

Що ж тоді покращився? Де реальні (!) Досягнення і реформи на шляху до ЄС? Питання до Президента, уряду і парламенту – сотні! Обурення народу переповнює чашу терпіння, а правляча еліта, як і раніше, вважає нас тупими і мовчазними «терпилами» …