Варфоломія закликали почати міжправославний діалог, а не їхати в Україну з “планом” Барбаросса “

Варфоломія закликали почати міжправославний діалог, а не їхати в Україну з “планом” Барбаросса “

 

Народні депутати України, громадські діячі, діячі культури, журналісти, артисти, педагоги і психолог звернулися до Вселенського Патріарха Варфоломія, який прилетить до України вже в цьому році. Вони написали лист, в якому закликають патріарха почати міжправославний діалог з українського питання за участю всіх 14 православних церков і тільки після цього приїжджати в нашу країну.

Лист розміщено на сайті нардепа Андрія Деркача.

Автори листа заявили, що, коли патріарх приїде в Україну, від нього чекають дорожню карту реального і всеосяжного примирення православних в Україні. “Закликаємо до Вашого приїзду в Україну почати припинений Вами міжправославний діалог з українського питання за участю всіх 14 православних церков і тільки після цього прибути з реальним пакетом і дорожньою картою реального і всеосяжного примирення православних в Україні, а не з загарбницьким і підступним” планом Барбаросса ” . Для чого, як Ви розумієте, необхідна участь всіх сторін православної громади України, не підміняючи всіх дійових осіб фейковий фігурами або різного роду шахраями … Не хочеться думати, що метою таких дій є також рішення геополітичних завдань по формуванню з нашої країни зони роздратування і “червоної ганчірки” для Росії “, – йдеться в листі.

Автори додали, що отримання Томосу призвело до того, що він став частиною політичного життя України і інструментом в руках політиків.

“Замість декларованого здобуття українцями своєї церкви, отримання Томосу призвело до того, що він став частиною політичного життя України і інструментом в ганебних діяннях політиків. Заручившись розташуванням Вселенського Патріархату, потенційний військовий і державний злочинець Порошенко спільно з бізнесменами, прикриваючись автокефалією, вносять розкол і смуту в православну родину “, – додали автори листа.

Свої підписи під листом поставили 28 осіб, серед яких:

народні депутати Андрій Деркач і Нестор Шуфрич;

• заслужений діяч культури Єгор Бенкендорф,

• Глава правління “Культурний центр України” Владислав Багінський;

• академік і перший віце-президент Академії економічних наук України Анатолій Пешко;

• заслужений журналіст України В’ячеслав Піховшек;

• Народні артисти України Володимир Моїсеєнко та Володимир Данилець;

• член Спілки художників України Олександр Кононов.