Анатолій Пешко: КОНЦЕПЦІЯ ЛІКУВАННЯ …

Анатолій Пешко: КОНЦЕПЦІЯ ЛІКУВАННЯ … 

На сайті головного опозиційного проекту України «Голос Правди» опублікована нова запис політолога Анатолія Пешко:

Актуальність лікування онкологічних захворювань залишається не менше гострої, ніж та 28 років тому, коли я змушений був зупинити свої дослідження в цій області в 1992 році. Мені вдалося відкрити деякі принципово важливі речі, які дозволяють лікувати дане захворювання без застосування хіміо і променевої терапії, а чисто біологічним шляхом.       На чому базується основний принцип такого лікування:

Рак є не локальним захворюванням того чи іншого органу, а як відомо, це системне захворювання, яке має схильність передаватися навіть генетичним шляхом. Це говорить про наявність дефекту в генному апараті певних людей, у яких ген, що відповідає за ріст і диференціювання того чи іншого виду тканини має слабку фізико-хімічну структуру, де в нитки ДНК, що відповідає за процеси репарації зростання і диференціювання клітин, закладені в кожній клітині людського організму від народження, є такий набір атомів вуглецю і водню, коли кількість вуглецевого зв’язку в ланцюзі ДНК (С-С) зустрічається набагато частіше, ніж вуглець-водневі зв’язку (С-Н). Як відомо, чисто вуглецеві зв’язку менш стійкі до зовнішніх несприятливих факторів, скажімо, поразок вірусами, різним фізичним впливам (травматизація, іонізуюче випромінювання) і хімічних впливів (різні токсичні речовини, що містять солі важких металів, продукти розпаду азотистих основ і т.д).

Таким чином, в організмі тих людей, у яких нитки ДНК і зокрема ген росту і диференціювання, а також, по суті справи, і можливої ​​дедіфференціровкі тканин, який може звіряти в залежності від того, який механізм зворотного зв’язку відключається. Тобто, якщо при несприятливому впливі пошкоджується механізм зворотного зв’язку, який зупиняє ріст диференційованої тканини, то в будь-якій клітині будь-якого органу людського організму розвивається доброякісна пухлина

Якщо пошкоджується механізм зворотного зв’язку в сторону дедіфференціровкі тієї чи іншої клітини будь-якого виду тканини людського організму, то в цьому випадку виникає онкологічна хвороба (тобто, пухлина, в якій постійно відбувається зростання і дедифференцировка тканини). Примітно, що зростання і ділення дедіфференцірованних клітин практично не обмежена в часі, тобто., Ніж менш диференційовані клітини, тим більше не обмежений їх термін ділення і життя.  Це важливий момент для розуміння того, що, в принципі, для отримання білкових матеріалів можна використовувати цей механізм, скажімо для отримання білка в необмежених кількостях, наприклад, для виробництва білка для годування тварин, а, можливо в перспективі і людей.

Але ми в даному випадку дивимося головне питання, як можна побороти онкологічні захворювання. Є два шляхи вирішення цієї проблеми: один шлях – це генетичний. Для цього нам необхідно в кожній клітині того чи іншого виду тканини знайти локус, який відповідає за вищевказаний процес зростання і диференціювання тканини при розвитку людини з ембріона, а також даний ген працює при фізіологічній або посттравматичної репарації тканин і органів. Пошкодження механізму, що відповідає за ріст і дедіфференціровка будь-якого виду тканини є причиною виникнення онкологічного захворювання.

Чому пошкодження того чи іншого механізму, що відповідає за ріст і диференціювання або дедіфференціровка тканини викликає розвиток доброякісних або злоякісних пухлин? Причина в тому, що під час роботи гена, що відповідає за ріст диференціювання або дедіфференціровкі тканин, гени такого типу продукують речовини білкової і небілкової природи, які блокують імунологічну реакцію по утворенню антитіл до чужих для організму звичайної людини або вагітної жінки, в організмі якої розвивається плід , практично всі тканини і органи якого знаходяться в процесі росту і диференціювання до повного дозрівання плоду. Саме через активної роботи генів зростання і диференціювання, а також дедіфференціровкі тканин, організм людини хворого пухлиною або вагітної жінки, виділяє практично аналогічні речовини білкової і небілкової природи на зростаючі в організмі цих людей тканини з чужорідної антигенної структурою.

Тому, для генетичного лікування будь-яких пухлинних захворювань, як доброякісних, так і злоякісних, необхідно в генній структурі кожного виду тканини знайти локуси, які відповідають за розгальмовування механізму зворотного зв’язку, тобто, запускають механізм зворотного зв’язку, яка гальмує як процеси некерованою диференціювання ( зупинка доброякісного зростання), так і гальмує процеси недиференційованого зростання, тобто, зупинка росту злоякісних пухлин.

Це тезисно викладено принцип генетичного лікування онкопатологій.

Другий принцип – імунологічний принцип лікування онкопатологій.

З огляду на той факт, що робота будь-якого гена росту, як диференційованої, так і недиференційованої тканини блокує імунну відповідь на антигенну структуру зростаючих тканин в будь-якому органі людського організму, процес зупинки і знищення недоброякісних пухлин будь-яких тканин, що мають антигенну структуру відмінну від антигенної структури свого господаря, може здійснюватися шляхом збільшення в організмі хворої людини імунних клітин, перш за все Т-лімфоцитів кілерів і хелперів, які були б активовані, а не заблоковані білковими та іншими речовинами, які виробляє функціонуючий ген росту і диференціювання пошкодженої (онкологічної) тканини.

Для цього є два варіанти вирішення проблем:

1.  Найпростіший. Для придушення зростання онкологічних клітин в організмі хворого можливе переливання йому свіжої крові, взятої у породіллі в перші 2-8 годин після пологів, відповідно, кров повинна відповідати групі, резусу онкохворого, а також мати біологічну сумісність з його кров’ю (перевірені in Vitro). при цьому, кров можна брати тільки у тих породіль, у яких в анамнезі немає спадкових онкологічних захворювань за прямою лінією спорідненості.

Переливання такої крові в кількостях, які повинні корелювати пропорційно величині, обсягу пухлинної тканини, її гістологічного типу і стадії захворювання. Тобто, чим більший об’єм пухлинних тканин, ніж більш агресивна гістологічна форма захворювання, ніж більш запущена стадія хвороби, тим більше часто і у великих обсягах необхідно проводити вищеописане переливання крові. Такий метод лікування найпримітивніший і простий, але тим не менш, він може дозволити зупинити зростання і почати знищення злоякісних клітин також за рахунок переливання еритроцитарної маси, що міститься в цільної крові Це є будівельним матеріалом для відновлення червоної крові анемізірованних онкохворих, а також біологічним стимулятором імунологічної відповіді онкохворого, з точки зору стимуляції Т-клітинного імунітету, так і з точки зору стимуляції В-клітинного імунітету, що скасовує, як правило, присутні бактеріальні інфекції, які супроводжують ослаблених онкохворих, особливо після перенесеної ними променевої і хіміотерапії або ж оперативного втручання.

2. Другий метод імунологічного лікування набагато дорожчий. Його принцип полягає в тому, що безпосередньо у онкохворої витягуються з крові Т-лімфоцити, як Т-хелпери, так і Т-кілери в співвідношенні, приблизно, 2: 3. Потім за допомогою методів генної інженерії в лабораторних умовах, шляхом клонування збільшити вищевказані Т-лімфоцити в кількості прямо пропорційному розміру пухлини, її гістологічної структурі і ступеня тяжкості захворювання (стадії). Тобто, при найбільш легких, початкових формах хвороби, досить 1-2 млрд. Клітин, при другій стадії – 3-4 млрд. Клітин, при третій стадії – 4-5 млрд. Клітин, при четвертій стадії – 5-6 млрд. клітин. Знову ж, частота введення і кількість вводяться клітин прямо пропорційні обсягу, гістологічної структурі, стадії онкозахворювання. При цьому, при кожному введенні клонованих Т-лімфоцитів їх необхідно активувати речовинами гуморальної та іншої природи, які як раз і виробляються в організмі вагітної жінки, безпосередньо перед і під час пологів! Ці речовини можна виділити з крові породіль шляхом поділу крові на фракції. Потім, для визначення найбільш підходящої фракції крові, що володіє найсильнішим стимулюючою дією на штучно клоновані Т-лімфоцити, потрібно протягом декількох годин активувати кожну дозу Т-кілерів і Т-хелперів (в співвідношенні 3: 2) перед кожним введенням відповідної дози лимфоцитарной маси в кровоносне русло онкохворого.

Для більш детального і оптимального виділення і вивчення речовин з крові породіль, найбільш оптимально активізують Т і В-клітинний імунітет, необхідно подальше, більш ретельне вивчення біологічних, біохімічних і фізичних властивостей тих компонентів, що містяться в крові породіль, які активують потужну імунну реакцію людського організму . Це дозволить в подальшому, вже штучно синтезувати ті речовини білкової природи, які здатні викликати активацію пригнічених імунних систем у хворих, які страждають не тільки онкозахворюваннями, а й у ВІЛ-інфікованих хворих, а також у пацієнтів, інфікованих різними важкими вірусними захворюваннями. Ця методика може мати далекосяжні позитивні лікувальні ефекти в терапії, не тільки онкологічних, а й інших захворювань, пов’язаних з ослабленою або заблокованої імунною системою людини або тварини. Також дана методика поза всяких сумнівів буде ефективною в лікуванні будь-яких вірусів грипу, в т.ч. , Настільки актуального сьогодні коронавируса Covid-19. 

Перший Віце-президент

академії економічних наук України,

академік, доктор економічних наук, кандидат медичних наук                                                    А. В. Пешко